Studera och idrotta, som att ha två heltidsjobb på samma gång

Matilda Svahn har kämpat med för mycket på en och samma gång under sina studier i Texas: studier, träningar, golfträningar och socialt liv.

29.04.2022 06:00
Att studera i Amerika låter som en dröm, och det var min dröm. Nu när drömmen blivit verklig känns det snarare som ett kaos av deadlines, jobbiga lektioner och timtals med slit på gymmet och golfträning. Att studera på universitet är som ett heltidsjobb, men då det slängs i soppan att idrotta på heltid är receptet för att bli slutbränd klar.
Första terminen kom jag ganska lätt undan. Lektionerna var lätta och jag behövde för det mesta bara dyka upp för att klara mig i skolan. Förväntningarna för golfprestationerna låg lågt och jag fick tävla relativt pressfritt. Andra terminen började i januari och studieplanen för våren såg skrämmande ut. Lektion på lektion och läxor efter läxor stod på agendan. I varje möjlig öppning trängdes det in golf- eller fysträning för att hålla formen för tävlingarna. Jag ville förstås inte glömma det sociala på universitetet heller. Jag stirrade på min kalender och kände att 24 timmar inte räckte för att tillfredställa alla runtom mig, lärare, tränare, kompisar och så vidare.

ANDRA LÄSER