Motion och kultur på sportlovet i Lovisa

Utbudet av aktiviteter under sportlovet som börjar den 22 februari i Lovisa är stort. Till en del av evenemangen ska man anmäla sig på förhand.

SKATTJAKT. Museimössen har gömt undan intressanta föremål och den som lyckas hitta dem alla kan räkna med en trevlig överraskning.
Den som är intresserad av kultur kan bland annat ta del av en upptäcktsfärd på museet torsdagarna den 18 februari och den 25 februari. Museimössen har gömt skojiga föremål från olika tidsperioder och den som lyckas hitta alla får öppna museets skattkista. Programmet lämpar sig för familjer och barn i lågstadieåldern.
Måndagen den 22 februari arrangeras en resa till utställningen Vinterspel i Heureka i Vanda. På utställningen får man pröva olika vinteraktiviteter. Anmäl dig senast onsdagen den 17 februari.
Gillar du att simma kan du åka till simhallen i Kotka söndagarna 21 februari och 28 februari. I servicehuset Esplanad är simbassängen öppen klockan 10–12 torsdagen den 25 februari.
En månskensvandring arrangeras söndagen den 21 februari och starten sker klockan 18 från Teboils kallstation. Ta med egen grillkorv och något att dricka. Pannlampa kan vara bra att ha om månen ligger bakom molnen. Köldgränsen är minus 15 grader.
Vill du prova på laserskytte, discominigolf, discobowling, simma eller besöka Prison Island eller Naurusaari är Flamingo i Vanda något för dig måndagen den 22 februari. Förhandsanmälan behövs senast den 17 februari.
Vinterskoj i pulkabacken arrangeras onsdagen den 24 februari klockan 11–14 i Köpbacka. Ta egen grillkorv med. Köldgränsen är femton grader och om det inte finns snö inhiberas evenemanget.

Har du frågor?

Tilläggsinformation ges på telefon 044 450 5053, eller via mejl fritid@loviisa.fi.
En pdf med hela programmet, busstidtabeller, exakta klockslag, kontaktpersoner, telefonnummer och eventuella kostnader kan laddas ner från stadens hemsida, www.loviisa.fi
Pyssel och spel kan elever från årskurs fem och sex tal del av i Forums ungdomslokal tisdagen den 23 februari och för lågstadiebarn arrangeras samma program i Valkom allaktivitetshus fredagen den 26 februari.
För ungdomar som är 13–18 år gamla öppnas "Late night Monari" i Valkom allaktivitetshus fredagen den 19 februari och "Late night Forum" för samma åldersklass lördagen den 20 februari.
Idrott blir det också i form av redskapsgymnastik i Harjunrinteen koulu, innebandyskola i idrottshallen och boxningsskola i Fagerås den 23 februari. Allmänna skridskoturer både med och utan klubba är öppna under sportlovet i Fredsby ishall, tidtabellerna finns på stadens hemsida.
I rinken i Pernå kyrkby arrangeras rosettskridskoåkning tisdagen den 23 februari och öppna dörrar i Agricolahallen onsdagen den 24 februari.
Tjugofyra elever får plats på bowlingen onsdagen den 24 februari i Fredsby. Ta egna inneskor med och anmäl dig senast måndagen den 22 februari.
Söndagen den 28 februari är idrottshallen full av olika redskap där familjer med barn i åldern 1–12 år kan stoja.

ANDRA LÄSER