Brottsmisstankar mot flera personer för Meat District-branden

Utredningen av eldsvådan som uppstod i restaurangen Meat District i augusti går vidare. Nu uppger polisen att man misstänker en handfull personer för händelsen.

Eldsvådan i huset på Gabriel Hagerts gränd förstörde både Anis´s café och Meat district i augusti. Nu misstänks en knapp handfull personer för brott.
Max Nybergmax.nyberg@ostnyland.fi
09.11.2022 16:50
Det var i mitten av augusti som Borgå vaknade till att en våldsam eldsvåda hade förstört ett hus i Gamla stan. Eldsvådan hade uppstått i restaurangen Meat District, där det fanns kunder när elden fick sin början, varifrån den spred sig till resten av huset och förstörde kaféet i andra ändan.
I ett tidigt skede pekades restaurangens köksventilation ut som platsen där elden fick sin början. En dryg månad senare, i september, meddelade polisen ett man misstänker en rad brott – mera specifikt grovt vållande av allmän fara, byggnadsförseelse, räddningsförseelse och miljöförseelse. Då var det oklart hur många personer som polisen misstänkte.
Nu uppger kriminalkommissarie Freddie Cederlund att en knapp handfull personer misstänks för olika brott i samband med händelsen.

ANDRA LÄSER