Något för Povel Ramel-älskare – svensk trio uppträder i Kulturhuset Grand

Vem är bättre lämpad att framföra Povel Ramels musik än hans barn och hans mångåriga arbetskamrat? Den 11 november äntrar Mikael Ramel, Lotta Ramel och Backa Hans Eriksson scenen på Kulturhuset Grand.

Mikael Ramel, Lotta Ramel, Backa Hans Eriksson
Jannika Lindénjannika.linden@ostnyland.fi
06.10.2022 17:28 UPPDATERAD 06.10.2022 18:47
Den svenska trion Lotta Ramel, Mikael Ramel och Backa Hans Eriksson ger två konserter med musik av Rovel Ramel under hösten. Den ena är på Kulturhuset Grand i Borgå och den andra på Hanaholmen i Esbo.
Lotta Ramel är dotter till Povel, Mikael är son till Povel och Backa Hans spelade länge tillsammans med Povel, så den som gillar Povel Ramels musik har verkligen något extra att se fram emot. Den 11 november klockan 18 börjar Povel Ramel afton.
– Vi sjunger pappas låtar, både kända och mindre kända, säger Lotta Ramel.
Povel Ramel var känd för underfundiga texter och härliga melodier och trion framför ett urval av hans sånger under kvällen i Borgå. De har uppträtt med Povel Ramels låtar omkring tio år och alla konserter är lite olika.
– Det finns 960 sånger att välja mellan så det finns alternativ. Vi sjunger Povels låtar i vår tappning, säger Lotta Ramel.
– Vi berättar också lite om pappa under föreställningen, men det blir ändå mest musik, fortsätter hon.
Povel Ramel har haft stor betydelse för musikhistorien i Sverige och flera av hans sånger har blivit klassiker.
Trion uppträder under namnet Povels Naturbarn
– Vi ser jättemycket fram emot att få komma till Borgå. Vi har spelat i Finland tidigare, men aldrig i Borgå, säger Lotta Ramel.

ANDRA LÄSER