Borgå stad fattade beslut om köpta  busstrafiken - Borgå Trafik fortsätter köra för drygt 560 000 euro

På tisdagen beslöt stadsutvecklingsnämnden att köpa bussturerna Emsalö, Kungsporten-sjukhuset och Kullo för 566 972 euro.

Stadsutvecklingsnämnden beslöt att köpa bussturerna av Borgå Trafik.
Emilia Tallbergemilia.tallberg@ostnyland.fi
20.07.2022 08:32 UPPDATERAD 20.07.2022 09:21
På tisdagen (19.7) samlades stadsutvecklingsnämnden för att besluta vilket bussbolag som tar över lokalbussarnas trafik till Emsalö, Kungsporten-sjukhuset och Kullo efter att Borgå Trafik valde att sluta köra rutterna på marknadens villkor eftersom de inte längre är lönsamma för bussföretaget.
Det var i maj som Borgå stad kom med nyheten att Borgå Trafik har meddelat att bolaget drar in många turer och linjer i den interna kollektivtrafiken i Borgå.
I ett pressmeddelande uppgav staden då att lokaltrafiken redan i många år har fungerat på marknadens villkor, vilket "har varit en ändamålsenlig och förmånlig lösning för staden". Man skriver vidare att "Vi kommer att föreslå en överskridning av budgeten i år för att garantera att trafiken fortsätter utan avbrott i huvudsak med liknande tidtabeller som i somras och förra vintern. Kostnaderna för staden är stora, men samtidigt får staden en möjlighet att påverka utvecklingen av kollektivtrafiken på ett nytt sätt".