"Får löpa i så tuffa tävlingar som jag drömt om"

Sara Kuivisto återvände till tävlingsbanan förra veckoslutet i den nordiska landskampen i Uppsala. Hur det gick? Det blev finskt rekord på 800 meter. Nu ser Borgålöparen fram emot en månadslång tävlingsperiod som förhoppningsvis kulminerar i inomhus-VM i Belgrad.

I fjol var Sara Kuivisto överlägsen i inomhus-FM. I år står hon över FM och satsar i stället på hårda internationella tävlingar.
16.02.2022 13:15 UPPDATERAD 16.02.2022 13:18
– Inte var det någon överraskning. Träningarna har gått bra och vi har jobbat tillsammans med tränaren (Ari Suhonen) så länge att vi vet vad som försiggår. Vi visste att jag är i form och det var just en sådan tävling som vi hoppades på. Meningen var att få en bra premiärtävling. Det var ett väldigt positivt resultat. Och absolut ingen maxprestation.
Sara Kuivisto är nöjd och belåten då hon berättar om sin inomhuspremiär som slutade i en seger och nya finska rekordtiden 2.02,64 i en nordisk landskamp i Uppsala. 30-åringen förbättrade sitt gamla inomhusrekord med 65 hundradelar och fortsatte där hon blev i fjol.
Säsongen 2020 var alla tiders för Borgådamen som förtjusade en hel friidrottsnation med sina rekordlopp i OS i Tokyo. Kuivisto tömde banken då hon uppfyllde en dröm då hon som första finländska dam löpte 800 meter under den magiska tvåminutersgränsen.

ANDRA LÄSER