8-åriga Kevin och Veronica debuterade i racerbåts-FM

BRA START. Victoria Laine inledde sin tävlingskarriär i år och kom på femte plats i den första deltävlingen. I den andra deltävlingen i FM-serien, som avgjordes i Jyväskylä i helgen, kom hon på åttonde plats. Bild: Susanna Lindell

Den andra deltävlingen i FM-serien för racerbåtar kördes i helgen i Jyväskylä. I klassen för de yngsta förarna, SJ10 som är öppen för barn mellan 8 och 12 år, var den östnyländska representationen stor.

FM-serien för racerbåtar omfattar fem deltävlingar. När båtförarna tog mått på varandra under deltävlingen i Jyväskylä hade hela 15 förare anmält sig till klassen SJ10. Det är rekord, och de östnyländska unga förarna höll sig väl framme. Segern gick till Leevi Paasonen från Filip Roms juniorteam.

Veronica Laine och Kevin Lindell, båda 8 år gamla och från Borgå, deltog för första gången. Veronicas syster Victoria Laine inledde sin tävlingsbana i den första deltävlingen och lyckades där ta en fin femte plats. I Jyväskylä blev det en åttonde plats för Victoria Laine, nionde plats för Kevin Lindell och tolfte plats för Veronica Laine. Alla tre representerar Borgå motorbåtsklubb. Också Mikael Blomberg från samma klubb deltog och slutade på fjortonde plats.

Ava Sohlström och Casper Åström från Sibbo deltog likaså i tävlingen. Sohlström blev trettonde och Åström femte i tävlingen.

Följande deltävling körs i Kuopio nästa veckoslut.