På valborg bjuder de till dans på Brankkis

Skönljudande Eagles-låtar, klassisk rock och trubadurmusik får de danslystna musikvännerna njuta av på Brandkårshuset i Borgå på valborg. Ekonomiskt sett är evenemanget den största satsningen hittills för arrangörsföreningen Borgå Rock & Blues Club.

Roni Kamras och Petteri Kokljuschkin från Easy the Eagles Tribute Band och Kim Lönnroos och Bo Ingves från BSB-House Band hoppas att valborgskvällen på Brankkis ska bli en livad tillställning i nostalgins tecken.
19.04.2022 17:33
När det gäller musik- och andra evenemang som samlar massorna har valborgsfirandet koncentrerats till första maj. Men det vill man på föreningen Borgå Rock & Blues Club ändra på.
– Vi försöker återuppliva traditionen med fester också på valborgskvällen. Till exempel då jag var ung ordnades det alltid valborgsfest på Hindåsa i Hindhår, säger styrelsemedlemmen Tea Svärd-Eriksson.
Och det är inte vilken valborgsfest som helst som föreningen har i görningen: upp på Brankkis-scenen ställer sig Easy the Eagles Tribute Band, BSB-House Band och trubaduren Daniel Österlund som deltog i årets upplaga av trubadurtävlingen på Grand.

ANDRA LÄSER