Bachs Juloratorium är nygamla Borgå Konsertförenings första satsning – startar julen i Borgå domkyrka

Efter flera årtionden i dvala återuppstår nu Borgå konsertförening. Föreningen kommer att arrangera konserter med klassisk musik i hela östra Nyland. Premiär vid första advent.

Borgå domkyrka
Östnyland
19.10.2022 16:31
Trots namnet kommer Borgå Konsertförening arrangera konserter i hela östra Nyland. Den första konserten, Bachs Juloratorium med Finländska barockorkestern, framförs i Sibbo kyrka den 25 november och i Borgå domkyrka den 27 november.
En konsertförening fanns i Borgå under 1970- och 80-talen, som ordnade recitalkonserter med bland annat världskända Käbi Laretei som solist. Nu återuppstår föreningen på initiativ av köraktivisten Jan Salvén och kantororganisten Eric-Olof Söderström
– Vi var i kontakt med de styrelsemedlemmar vi fick tag på och berättade om vår idé om att starta föreningen på nytt. De blev mycket glada och under ett par månader i början av året höll vi föreningsmöten, valde en ny styrelse och uppdaterade föreningens stadgar, säger Jan Salvén i ett pressmeddelande.
Den nya styrelsen beslöt att, förutom att årligen producera Johann Sebastian Bachs juloratorium på första advent, även organisera en recitalkonsert med barock- eller romantisk musik varje vår.
Föreningen har fått understöd av Aktiastiftelsen i Borgå, men man kan också stöda föreningens verksamhet som understödande medlem. På föreningens tvåspråkiga hemsidor finns information om verksamheten och vilka fördelar ett understödande medlemskap ger.
Mer info på porvoonkonserttiyhdistys.fi.

ANDRA LÄSER