IT-problemen på HVC i Borgå är lösta

Övergången till det nya välfärdsområdet orsakade problem på hälsovårdscentralen i Borgå under fredagen. Mottagningen av patienter gick i snigelfart då uppdaterade datorer inte fungerade.

På hälsovårdsventralen i Borgå går mottagningen av patienter långsamt på grund av IT-problem.
Oskar Skogbergoskar.skogberg@ostnyland.fi
13.01.2023 11:01 UPPDATERAD 13.01.2023 16:53
– Att lösa det här problemet har högsta prioritet. Vi jobbar tillsammans med våra egna experter och har också kopplat in utomstående sakkunniga, sade Tommi Karttaavi som är digitaldirektör på Östra Nylands välfärdsområde på fredagsförmiddagen.
Vid halv fyratiden på eftermiddagen meddelade välfärdsområdet att problemen hade lösts.
Problemen handlade i korthet om domänbytet från det kommunala borga.fi till välfärdsområdets ostranyland.fi. På Borgå hälsovårdscentral används ett patientdatasystem från företaget Lifecare och det visade sig att systemet inte fungerade i alla datorer som migrerats, det vill säga flyttats över, från borga.fi till ostranyland.fi.
– Problemen berörde inte hela personalen på hälsovårdscentralen utan en viss grupp. De kunde logga in i systemet men kunde sedan inte göra något. Det här ledde till köbildning på hälsovårdscentralen, säger Karttaavi.
Mottagningen av patienter och tillgången till patientdata fungerar fortfarande i en del datorer, däribland dem som ännu fungerar under borga.fi. Men eftersom många datorer var obrukbara gick arbetet mycket långsamt under fredagen.

ANDRA LÄSER