På Café Cabriole i Borgå har Sara Kuivistos föräldrar fullt upp med att baka tårtor till studentkaffet – Årets trend: Kladdkakan!

Gräddtårta med hallon eller tjinuski är det mest klassiska bakverket på vårens studentfester. Men en ny kaka har klättrat upp på topp-tre-listan. Det avslöjar Irmeli Veittikoski på Café Cabriole i Borgå som gör sig redo för festårets livligaste veckoslut.

Kladdkaka eller prinsesstårta till studentfesten? Om ungdomarna själva får välja föredrar många faktiskt kladdkakan, som finns i tre olika smaker på Café Cabriole i Borgå. Kafébiträdet Laura Kirjokivi säljer tårtor av alla de slag inför veckoslutets examensfester, de traditionella prinsesstårtorna är också mycket populära.
Petra Miettinen
02.06.2022 14:34 UPPDATERAD 02.06.2022 14:40
Kaféföretagaren Irmeli Veittikoski i Borgå är fullt sysselsatt med att baka tårtor till examensfester den här veckan. Hon och maken Matti Kuivisto, som driver kaféet tillsammans, är föräldrar till friidrottaren och löparen Sara Kuivisto, som tidvis också jobbar i kaféet. 

ANDRA LÄSER