Stort affärshus byggs i Kungsporten

Fastighetsfonden Kiinteistö Oy Taxus, som hör till Wasa Group – koncernen, köper en tomt vid Sprutmästaregatan 1 i Kungsporten för 495 000 euro. Här byggs ett affärshus på drygt 3 000 kvadratmeter. Största delen hyrs ut åt en aktör som saluför bruksvaror. En matbutik är det inte fråga om.

ÄNTLIGEN. Den dominerande, tomma tomten mitt emot K-Rauta i Kungsporten ska nu bebyggas.
Det är fastighetschef Maarit Ståhlberg som fattat säljbeslutet för stadens del och frågan går nu till stadsutvecklingsnämnden.
Wasa Groups försäljningsdirektör Arto Haavisto bekräftar nyheten för ÖN och säger att förutom affärshuset bygger man också 66 bilplatser. Tomten på 5 536 kvadratmeter ligger mitt emot brandstationen och K-Rauta, det är alltså fråga om ett av de synligaste ställena i Kungsporten.
Hela byggrätten används. Stadens försäljningsbeslut är i kraft ända till den 28 mars 2019.
Exakt vilka företag som flyttar in offentliggörs ännu inte.

Stort steg åt rätt håll

Biträdande stadsdirektör Fredrick von Schoultz är väldigt glad för att utvecklandet av Kungsporten nu tar ett steg framåt.
– Den här tomten är ju så synlig att bara den bebyggts kommer hela området att se annorlunda ut. All verksamhet till i Kungsporten är att applådera. Kundströmmarna ökar och det gagnar alla aktörer.
Wasa Group är en koncern som är verksam inom fastighets- och byggbranschen. Den ägs av Ari Tyynismaa och Jani Peräsarka. Koncernen har omkring 200 anställda.