Två stödkonserter för Ukraina i Nickby på söndag – en i festsalen och en i Sibbo Kyrka

På söndag kan man besöka två musikevenemang och samtidigt stödja Ukraina.

Det blir två olika konserter i Nickby på söndag. Den ena kan ses i Nickby festsal, och där uppträder bland annat visdebutanterna Malena Jordas och Kamu Stråhlmann (nere till vänster). Klockan 19 börjar en konsert i Sibbo Kyrka. Martin Segerstråle nere till höger, FourBy Four upptill.

Det blir två separata konserter till Ukrainas förmån i Nickby på söndag, den 24.4. Den första heter Vändagskonsert och äger rum i Nickby festsal (Gamla Vattentornsbacken 1) klockan 16.

Bland artisterna finns namn som Malena Jordas och Kamu Stråhlmann – bägge debuterande visartister – och Mia Hafrén.

Som arrangör står Visans Vänner i Östnyland, och biljetterna kostar 20 euro.

Senare i kyrkan

Senare samma dag, klockan 19, blir det konsert i Sibbo Kyrka (Kungssvägen 19), då under namnet Välgörenhetskonsert: Tillsammans för Ukraina.

Bland de många namn som uppträder finns till exempel FourByFour, Amigo Choral, Johan Carlsson, Martin Segerstråle och Mikael Grönroos.

Initiativet till konserten kom också från Nina Nyberg, som sjunger i FourByFour som är en a cappella-grupp bestående av åtta erfarna sångare som träffades första gången inför ett uppträdande på en självständighetsfest i december 2017.

Martin Segerstråle, som leder gruppen, nämner i ett pressmeddelande att ändamålet är fint: "Vi tyckte att det är ett fint ändamål och vi ville göra någonting eget här i Sibbo. Alla som vi frågade var genast med, så det var en gemensam vilja i allra högsta grad".

Kören Amigo Choral grundades år 1998 av samma sångare som tio år tidigare varit med om att starta gospelkören His Master’s Noise. Tenoren Mikael Grönroos har å sin sida studerat sång vid Musikinstitutet Kungsvägen under Rabbe Österholms ledning. Repertoaren omfattar allt från opera, lied och romanser till musikal, populärmusik och visor.

Intäkterna går oavkortat via Kyrkans utlandshjälp till förmån för Ukraina. Olika sätt att donera hittas på evenemangets Facebooksida.