Alexander Lindholm knep viktig seger

Båtracerföraren Alexander Lindholm från Gäddrag i Borgå vann den fjärde deltävlingen i F4-klassen för tävlingsbåtar i Kotka i helgen. Nu leder han knappt FM-serien före den sista deltävlingen i Jyväskylä om några veckor.

Borgåföraren Alexander Lindholm tog en viktig seger i F4-klassen i Kotka i helgen.
04.08.2021 09:12
Borgåföraren Alexander Lindholm är ingen novis på prispallen. I fjol tog han VM-guld, och han vann också den förra deltävlingen i serien. Den sista tävlingen körs i Jyväskylä 21–22.8.
Efter loppet konstaterade Lindholm att det känns bra att vinna. Han hade lite problem med att få fart på båten i tidskörningen innan loppet, men under själva tävlingen gick det undan, tillräckligt för en seger. Han vann de tre första heaten i tävlingen och valde att inte köra det sista heatet eftersom han redan säkrat segern. VM-tävlingen i klassen, som i år ordnas i Sverige, är om två veckor och Lindholm vill minimera risken att båten får skador i det här skedet.
På andra plats i Kotka kom Sami Reinikainen och tredje blev esten Stefan Arand. Alla tre förare i täten är bekanta namn – de brukar alla stå på podiet efter loppen. Det är också mycket jämnt inför den sista och avgörande deltävlingen – Lindholm leder med 50 poäng före Arand och Reinikainen som båda har 47 poäng.
Också andra östnylänningar höll sig väl framme. Adele Servin vann klassen SJ-10 och Arthur Sundbäck vann klassen GT-15. I GT-30 var Oliver Martin tredje.

ANDRA LÄSER