Den mångkulturella mors dagslunchen är här igen

Det blir mat och bakverk från tio olika länder, dans och underhållning, och framför allt möten med intressanta människor.

Många länder är representerade i mors dagslunchen nu på lördag.

I Borgå finns invånare av många olika nationaliteter. En del har kommit hit för att arbeta eller studera, andra för att de förälskat sig i en finländare och många har kommit som flyktingar, senast från Ukraina. Lördagen den 7 maj bjuder kvinnor som representerar tio olika nationaliteter till den traditionella mors dagslunchen med mat från deras hemländer.

Den mångkulturella morsdagslunchen ordnades under flera år före coronapandemin, och efter en lång paus är det dags att återuppta traditionen. Tidigare år har festen varit i ungdomsgården Zentra, men i år firas festen i Kantelehuset i Vårberga.

Mångkulturell mors dagslunch

När? Lördagen den 7 maj klockan 12-16.

Var? I Kantele-huset i Vårberga.

Vad? Mat och bakverk från tio olika länder, underhållning och trevlig samvaro.

Borden kommer att digna av mat, bakverk och desserter från bland annat Syrien, Palestina, Sudan, Thailand, Kazakstan och Ukraina. Bland deltagarna finns flera kockar och konditorer, och även övriga matlagare har lång erfarenhet. Kockarna serverar maten och berätta samtidigt vad det är och hur den är tillagad.

Men mors dagslunchen handlar inte enbart om mat. Det bjuds också på program. Studerande från yrkesinstitutet Careeria erbjuder en stunds avkoppling och sköna behandlingar, och grekisk musik ska locka till dans.

Arrangörer för mors dagslunchen är Mila Eriksson och Elli Rankka från Borgå stad, Marianne Green från föreningen Multicultural association of Porvoo, Päivi Waldvogel från Röda Korset och Irina Lemberg från Borgås båda domkyrkoförsamlingar.

Päivi Waldvogel, Irina Lemberg, Mila Eriksson och Marianne Green hälsar Borgåborna välkomna till en lunch med god mat och intressanta människor.

De är alla angelägna att få fram budskapet att den gemensamma lunchen är ett sätt sammanföra Borgåborna, inrikesfödda och utrikesfödda, med varandra under trevliga former.

All maten tillreds i kockarnas egna kök och transporteras sedan till Kantelehuset. Arrangörerna står för deltagarnas matutgifter, men lunchgästerna får gärna erlägga en frivillig summa som ersättning för maten.