Återvinningsexperterna intog Domargård avfallscentral – laget från Harjurinteen koulu i Lovisa knep segern

Snabbhet, skicklighet och kunskap. Det var vad som krävdes för seger i torsdagens Återvinningsexperterna-final på Domargård avfallscentral, och jättechecken på 500 euro gick den här gången till Sofia Kontinen, Eetu Korhonen och Reino Jakola från Harjurinteen koulu i Lovisa.

Det vinnande laget från Harjurinteen koulu i Lovisa.
Helen Kurrihelen.kurri@ostnyland.fi
05.05.2023 09:24
Tävlingsutrustningen (joggingskor och vindtäta jackor) var i skick när Rosk’n Rolls tävling Återvinningsexperterna körde i gång på torsdagsmorgonen på Domargård avfallscentral. Spänningen låg i luften när finallagen från Askolan alakoulu, Harjurinteen koulu i Lovisa, Huhtisten koulu i Borgå, Kyrkoby skola i Sibbo och Pornaisten yhtenäiskoulu i Borgnäs gjorde upp i avfalls- och återvinningskunnande.
– Jovisst, vi har tränat inför tävlingen. Tittat på rosk och sådant, avslöjade fjärdeklassaren Alexandra Laiho från Kyrkoby skola i Sibbo före starten.
Återvinningsexperterna är uttryckligen en fjärdeklassarnas kamp, och tävlingsformen har trimmats under läsåret genom studier i återvinnings- och sorteringskunskap. I finalen fick de tuffaste tre-elevers-teamen testa sitt kunnande på en uppgiftskantad bana där kunskap och snabbhet var avgörande.

ANDRA LÄSER