"Mångsidig, lokal och charmig" – Östnyland får pris för sin webbplats

Tidningen Östnylands webbplats har belönats med ett hedersomnämnande i Tidningarnas förbunds tävling för lokaltidningar.

CHARMIG & LOKAL. Tidningen Östnylands webbplats fick ett hedersomnämnande i Tidningarnas förbunds lokaltidningstävling. På ostnyland.fi hittar man också e-tidningen som är en exakt kopia av den tryckta tidningen.

– Vi är jätteglada över att tidningen igen fått pris, och speciellt glada över att det är för vår webb. Östnyland har deltagit i tävlingen alla år, men det här är första gången vi ställer upp i webbklassen, säger tidningens chefredaktör Helén Kurri.

De bästa lokaltidningarna belönades i samband med Tidningarnas förbunds årliga tidningsdagar, och bland 49 tävlande nätpublikationer premierades ostnyland.fi med ett hedersomnämnande. I motiveringen konstateras att "Östnyland charmar genom sitt mångsidiga utbud och sin lokala karaktär".

Plus fick Östnylands webbplats också för den grundläggande avdelningsfördelningen där till exempel bloggar och torgkamera kommer fram. Särskilt mycket uppskattade juryn den ortsvisa indelningen: "Och det bästa, i Östnyland hittar läsaren också artiklarna indelade enligt ort. Lokaltidningens praktiska lokala karaktär när den är som bäst.".

Östnyland fick pris också i fjolårets tävling. Då var det den tryckta tidningen som premierades som "Läsarens val" bland alla lokaltidningar i landet.

Webbtävlingen för tidningar som kommer ut minst två dagar vanns av Kuusamobaserade Koillissanomat. Koillissanomat vann också klassen för tryckta tidningar som publiceras minst två gånger per vecka. Bland de finlandssvenska tidningarna tog Åbo Underrättelser en placering bland de fem bästa.

I tävlingen för lokala tidningar deltog 88 tidningar och 49 webbtjänster. Prisen delades ut i samband med lokaltidningsdagarna i Hyvinge i torsdags.

ANDRA LÄSER