Färre coronafall i Borgå och Sibbo – men vi har en kritisk tid framför oss

Visserligen är det många som inte tar något officiellt test då de har corona, men de siffror som Borgå och Sibbo har tillgång till visar en minskning i antalet coronafall. I Borgå anser läkaren Jeff Westerlund att det skulle vara dags att omklassificera coronaviruset.

Just nu pekar coronakurvorna svagt neråt i borgå, men smittskyddsläkare Jeff Westerlund är oroad för hur läget ska se ut efter jul- och nyårshelgen.
Oskar Skogbergoskar.skogberg@ostnyland.fi
05.12.2022 06:40
I slutet av oktober sade Jeff Westerlund, läkare med ansvar för smittosamma sjukdomar i Borgå, att han är orolig för en ny coronavåg. Det är han fortfarande – men han är glad över att kunna presentera siffror som visar att antalet coronafall åtminstone tillfälligt är på väg neråt.
– I början av november gick antalet fall ännu uppåt men då vi den 28 november tittade på föregående veckas siffror ser vi en liten minskning. Det är ju positivt, men vi får hoppas det inte blir en liknande coronaboom i samband med jul- och nyårsfirandet som vi såg i fjol.
Incidenstalet, det vill säga antalet coronafall per 100 000 invånare under de senaste fjorton dagarna var 823 vid slutet av vecka 47 i Borgå. Veckan innan var siffran 979.

ANDRA LÄSER