Se bilder på hur lucia lyste upp dagen i de östnyländska skolorna

Lucia, tärnor, stjärngossar och tomtenissar – luciatraditionen är fortfarande stark i skolorna i östra Nyland. ÖN bad skolorna skicka bilder av sina luciatåg. Dessutom publicerar vi den sedvanliga bilden av Sibbos förtjusande minilucia. 

I Lovisavikens skola bjöd luciauppvaktningen  på mycket stämning. Morgonen började med glögg och lussekatter för hela skolan, därefter blev det luciaprogram. Lucian i år heter Madeleine Bengts och tärnorna i följet heter Amelie Bengts, Elwa Andberg, Iris Nordström och Berta Airas. Samtliga elever från åk 9.
14.12.2022 08:38 UPPDATERAD 15.12.2022 14:31
Hindhår skolas luciatåg där eleverna på klass 4 är lucia (Kira Leidén), tärnor och stjärngossar och eleverna på klass 3 är tomtar. 
I Hindhår skolas luciatåg fanns det också tomtar, från årskurs 3.
I Kungsvägens skolas luciatåg deltog elever i årskurs 8. Från vänster Wilma Lindblad, Olivia Furu, Iida-Maria Lehtimäki, Kiara Federley, Anna Ingman och Fanny Söderlund.
Årskurs två uppträdde på luciadagen i Forsby skola med luciatåg och tomtenissar.
Här är Sibbos mini-lucia Mindi Rajala. Hon är 6 år och bor i Nickby. Sibbos mini-lucia lottas ut bland flickorna som går i förskola i Nickby barnträdgård och Mindi är redan den 58:de i ordningen. Kröningen skedde i Lilla Villan på luciadagen.
Här är Isnäs skolas bedårande luciatåg, bestående av elever på årskurs 0-3. Bilden är tagen på Solbackas trappor.

ANDRA LÄSER