Uppvärmd mat för Sibboelever i höst

Nio skolor och daghem övergår till cook and chill-mat i augusti.

COOK AND CHILL. Hållbarheten hos mat som tillretts enligt cook and chill-metoden har testats och godkänts av myndigheterna.
07.06.2016 09:29 UPPDATERAD 07.06.2016 10:40
Utdelningsköken i Landsängens daghem, daghemmet Miili, Hansaksen päiväkoti och Mäntymäen päiväkoti och köken i Sipoonlahden koulu, Söderkulla skola, Salpar skola och Boxby skola, Talman koulu blir uppvärmningskök från och med den 1 augusti. En del av skolorna har haft egna tillredningskök medan andra köpt maten från Fazer Food Service.
Maten kommer att tillredas i Lukkarin koulu enligt cook and chill-metoden. Maten tillreds traditionellt, men levereras efter nedkylning kall till daghemmets eller skolans kök, där den värms upp och serveras. Om kokt potatis, pasta och ris serveras till måltiden tillreds det i daghemmets eller skolans kök.
Alla daghem och skolor i Sibbo kommer även efter ändringen att ha samma sex veckors matsedel. Sibbo strävar fortfarande efter att i mån av möjlighet erbjuda närproducerad mat, och allergier och specialdieter beaktas.
Hållbarheten hos mat som tillretts enligt cook and chill-metoden har testats i laboratorium, och hälsomyndigheterna har godkänt produktionsmetoden.

ANDRA LÄSER