Orädd varg väcker rädsla i Hindhår

En ung varg som jagat katter och svanar väckte under veckoslutet rädsla i Hindhår. På måndagsmorgonen har vargen setts senast, och jaktvårdsföreningen är redo att försöka skrämma bort den.

Vargen i Hindhår väcker rädsla i byn. Sandströms har fått ordna så barnen inte behöver gå till fots på vägen till skolan.
Oskar Skogbergoskar.skogberg@ostnyland.fi
29.08.2022 15:59 UPPDATERAD 30.08.2022 08:19
Charlotta Sandström som tillsammans med sin man Roger bor ungefär två kilometer från Hindhår centrum längs med Borgnäsvägen fick en synnerligen obehaglig start på lördagsmorgonen.
– Jag stod ute på terrassen vid sjutiden och talade med min mamma i telefon då jag hörde ett brak och ett skrik från skogen. Vi brukar ha lodjur och mårdhundar på tomten så jag funderade inte så mycket vidare på det utan fortsatte prata. Sedan såg jag plötsligt hur en varg kom springande ur skogen.
Sandström rusade in till sin man som kastade sig i bilen och körde längs vägen i den riktning vargen hade sprungit för att skrämma bort den. Hon själv följde efter till fots och fick snart en ny uppskakande överraskning.

ANDRA LÄSER