Hon fick alla The Voices domare att vända sig om – Borgås Selma Lepistö drömmer om ett liv som artist

Just nu pågår den tolfte säsongen av The Voice, tävlingen där domarna inte ser artisterna i de första uttagningarna. En av tävlandena är Selma Lepistö från Borgå.

Borgås Selma Lepistö fick The Voices alla fyra domare att vända sig om. I nuläget vet inte tittarna om hon har klarat sig till livesändningarna.
Max Nybergmax.nyberg@ostnyland.fi
11.02.2023 11:54
I klippet ser man hur 17-åriga Selma Lepistö greppar mikrofonen och tar de första tonerna i Adeles Someone Like You. Kameran går över till domarna, och man ser hur de skärper sig och lyssnar till när de hör rösten.
Programmet är The Voice – realityserien där potentiella artister provsjunger utan att se domarna. Det gör tittarna, men inte sångarna. Och domarna, de ser inte sångarna heller – inte förrän de trycker på knappen som bjuder in tävlandena till en fortsättning i programmet.
Det tar några plågsamma sekunder innan den första domaren trycker på knappen: Maija Vilkkumaa. Så följer Elastinen, sedan Toni Wirtanen och Sipe Santapukki. Längst funderar Anna Puu som till sist också trycker på knappen så att det dramatiska ljudet hörs just när de sista tonerna klingar ut.

ANDRA LÄSER