Juha Laitinen tränar Akilles bandyherrar nästa säsong också

I tränarteamet finns förutom Juha Laitinen även Johan Lönnqvist, Magnus Gustafsson och Rasmus Lindqvist. Alla fortsätter nästa säsong.

Juha Laitinen hängde med huvudet när Akilles förlorade Bandyligans bronsmatch, men har nu siktet inställt på nästa säsong.
22.03.2023 16:17
Juha Laitinen fortsätter som ansvarig tränare för Akilles Bandys representationslag för herrar. Laitinen är till sin utbildning lärare och besitter en lång erfarenhet både som spelare och som ligatränare. I hans team återfinns även tränaren Johan Lönnqvist, som varit Akilles Bandys andre tränare de senaste fyra åren med utmärkta resultat. Hans ansvar har särskilt varit lagets mentala coachning, där han även har en bredare nationell kompetens.
De erfarna Akillesikonerna Magnus Gustafsson och Rasmus Lindqvist kommer också att fortsätta i tränarteamet. Gustafsson med ansvar för att träna målvakterna och Lindqvist för utveckling av de unga spelarna. Båda är bandyfostrade i Akilles och det är viktigt för dem att bandyn i Borgå fortsätter i den nationella toppen även under de kommande åren.
 I ett pressmeddelande säger Jari Kettunen, ordförande för Akilles bandysektion, att representationslagets tränarteam i samarbete med juniortränarna kommer att föra klubbens satsning på utveckling av juniorarbetet vidare. Att satsa på utvecklingen av de unga spelarnas egenskaper skapar förutsättning för framgång i många år framöver.
Kettunen är mycket nöjd över tränarteamets fortsättningskontrakt. 
– Lagets senaste säsong var den första under denna tränarstab och ur klubbens synvinkel är en kontinuitet viktig. På förhand var det ingen på bandykartan som listade Akilles som ett slutspelslag, men tränarteamet fick tillsammans med laget ut det bästa av sin kompetens när de avgörande matcherna stod på agendan. Det är fint att tränarstabens vilja att fortsätta utvecklas tillsammans med laget är tydlig redan i detta skede.
Klubbledningens förhandlingar med nuvarande och eventuella nya spelare har påbörjats och Kettunen säger att nästa säsongs lag blir konkurrenskraftigt.