Matservering i Vårberga fortsätter i augusti

Det blir en fortsättning på gratis lunchservering i Kantelehuset i Vårberga i augusti. Försäkringsbolaget Lokaltapiola står tillsammans med staden för två veckor till av gratis lunch.

GRATIS LUNCH. Mamma Minna och barnen Minea och Alexander var bland de första att äta sommarlunch i Kantelehuset i början av juni.
21.06.2018 11:11
Marknadsföringschef Christoffer Wickholm på Lokaltapiola är glad över att företaget han jobbar för kan vara med och se till så försöket med gratis lunch får en fortsättning i slutet av sommaren.
– Vi har följt med hur fint luncherna fungerat och är speciellt glada över hur den fört samman människor på ett sätt som inte tidigare funnits.
– Vi tycker det är en viktig sak att stöda, säger Wickholm om beslutet att delta i kostnaderna för en fortsättning.
Under juli är lunchserveringen stängd, men den första augusti kan man igen få sig ett mål mat i Kantelehuset.
– Lunch serveras varje vardag till och med tionde augusti, säger Christoffer Wickholm.
Serveringen inleds 11.30 och avslutas senast 12.30, eller när maten tar slut. Hittills har den räckt till för alla. Man ska ha med sig egen tallrik och bestick.

Lyckat försök

Gratis lunch i Kantelehuset under de tre första veckorna i juni var ett försök som visade sig bli något av en succé. Servicehandledare Sara Tallsten som hållit i trådarna för lunchförsöket är mycket glad över att så många hittat till lunchserveringen.
– Det har gått jättebra. Vi har haft över hundra människor här nästan varje dag, som mest har vi delat ut hundratjugo portioner. I ett skede var matsalen riktigt full, och maten har fått beröm, säger Tallsten.
Det är inte bara det att maten smakat som gläder henne.
– Många har stannat kvar och pratat och bekantat sig med oss. Man har kommit med tankar och idéer om hur Vårberga kunde utvecklas och vi har bland annat fått två nya kvarterscoachar under juni, säger Tallsten.
Förutom lunchen har det ordnats annat program under samma tidpunkt.
– Vi har haft bland annat gårdsjumppa och pyssel, det har också varit väldigt lyckat.

ANDRA LÄSER