"Det känns som en lottovinst"

Medan grannarna ännu sover brukar morgonpigga Carola Less-Tuorila sitta i vardagsrummet och titta ut på vad som sker i naturen. På söndagsmorgonen blev hon vittne till något de flesta bara sett på tv.

KAMP. Två rådjurshanar tog pulsen på varandra utanför Carola Less-Tuorilas fönster på söndagsmorgonen.

Det var två rådjurshanar som rök ihop i den nyfallna aprilsnön så att hårtussarna helt konkret flög omkring.

– Vi har en massa vilda djur här i Borgby så det är nästan som att bo på Högholmens djurpark. Från vardagsrumsfönstret brukar jag se allt från älgar, hjortar och rådjur till mårdhundar och rävar. Men aldrig tidigare har jag sett två rådjurshanar strida med varandra, och att jag dessutom hann fånga det på film känns som en lottovinst.

Less-Tuorila säger att en rådjurshona fanns i närheten men att det är svårt att veta om hanarna hade en revirkamp på gång eller om de stred on honans uppmärksamhet.

– I vilket fall som helst var det en häftig kamp och trots att rådjuren inte är så stora skulle man inte ha velat hamna mellan dem.

Less-Tuorila säger att menageriet på hennes gårdsplan visserligen går åt äppelträden men att det är ett litet pris att betala i jämförelse med det hon får uppleva.

– Det är roligt att få se vilda djur på så nära håll. Jaktlagen skulle vilja minska på beståndet men jag har sagt att "mina bambin skjuter ni inte."

Det var MTV som först uppmärksammade händelsen.