Polisens utredning av dubbelmordet i Borgå fortskrider: Pappan i familjen misstänks för dådet

Utgående från förundersökningen misstänks pappan i familjen för mordet på kvinnan och barnet. Tragedin ägde rum i Borgå den 18 november.

Enligt polisen misstänks pappan i familjen för mordet av mamman och barnet i Borgå.
Med stöd av polisens taktiska och tekniska undersökningar utreds kvinnans och barnets död som två mord. Kvinnan var född 1991 och barnet 2019. Pappan, som nu misstänks för dubbelmordet, var född 1993 och dog samma morgon i en kollision med en lastbil i Helsingfors.
– Utgående från förundersökningen har vi kunnat utesluta möjligheten att det skulle finnas en utomstående gärningsman. Polisen har en rätt så klar bild av händelsernas gång, gärningssättet och de bakomliggande orsakerna. I den här typens fall blir alltid en del av frågorna om händelsen och dess orsaker obesvarade eftersom den misstänkte har dött, säger undersökningsledaren, kriminalkommissarie Jan Aarnisalo i polisens pressmeddelande.
Yle Uutiset uppger att polisen skulle komma med sorgebudet om pappan när de hittade mamman och barnet döda i lägenheten.
Aarnisalo uppger till ÖN att polisen inte kommer att säga något om eventuella motiv, med hänvisning till att det är familjens privata angelägenheter. Han tillägger att hela utredningen blir hemligstämplad och att den misstänkta gärningsmannens död innebär att fallet sannolikt aldrig går till åtal.
Centralkriminalpolisen fortsätter utreda saken tillsammans med polisinrättningarna i östra Nyland och Helsingfors. Ingen annan information ges i detta ärende, uppger polisen.
Artikeln är uppdaterad med ny information om händelseförloppet.
ANDRA LÄSER