Obegripligt politikerspråk avskräcker unga från att rösta

Mila Fagerlund är ordförande för ungdomsfullmäktige i Borgå, abiturient och det är första gången hon får rösta i ett nationellt val. Vem som får hennes röst vet hon ännu inte, men det viktiga är att rösta.

Mila Fagerlund är abiturient, ordförande för ungdomsfullmäktige i Borgå. Hon har ännu inte bestämt vem som ska få hennes röst, men hon har bekantat sig grundligt med kandidaterna.
Jannika Lindénjannika.linden@ostnyland.fi
14.03.2023 14:07
Mila Fagerlund får rösta för första gången i riksdagsvalet, och det är en rättighet hon kommer att utnyttja. I höstas röstade hon i församlingsvalet som en uppvärmning, där får man rösta när man fyllt 16.
– Jag kommer absolut att rösta. Just nu har jag två alternativ för vilket parti jag ska rösta på, och flera kandidater som jag väljer mellan. Det är svårt, jag har nu mest valt bort de kandidater jag åtminstone inte ska rösta på, säger hon.
Mila Fagerlund har gått grundligt till väga och testat flera olika valkompasser, jämfört kandidaternas svar med sina egna och speciellt sett över hur de svarat på för henne viktiga frågor.

ANDRA LÄSER