Här hittar du alla bilder i ÖN:s julkalender – ännu kan du delta i utlottningen

Varje dag i december fram till julafton har vi öppnat en lucka med bilder ur vårt arkiv.

3. Venni Nenonen och Emil Karjarinta i Sannäs trivs bra i den tillfälliga barackskolan. Skolgården mellan de två baracklängorna fylls av tjo och tjim när de drygt nittio eleverna i Sannäs skola klättrar, springer, hoppas och gräver under förmiddagsrasten. Terminsstarten i barackerna har gått som smort och i höst väntar följande flytt över landsvägen. Då ska den egna skolan vara dels renoverad, dels nybyggd. Fotad till en artikel som publicerades den 19.1.2021 i ÖN.

Här hittar du alla bilder med bildtexter, men du kan också ta en promenad på stan och se bilderna i vårt skyltfönster.

Bland alla er som har kommenterat bilderna lottar vi ut fina priser.

Det här lottar vi ut bland alla er som har kommenterat bilderna på ostnyland.fi eller genom att lägga en lapp i vår brevlåda.

Du kan vara med i utlottningen fram till den 31 december 2021. Om du har missat att du kan kommentera på ostnyland.fi, kan du lämna en lapp med dina kommentarer i brevlådan intill redaktionens ingång. Glöm inte att skriva ditt namn och kontaktuppgifter!

1. Ted Lönnroos kikar fram genom presenningarna på m/s J.L. Runeberg. Sjöfarten i Östnyland, både hamnverksamheten och godstransporterna till havs, har fortsatt så gott som för full maskin under det gångna coronaåret. Sämre har det däremot varit för passagerartrafiken, till exempel J.L. Runeberg har kryssat med hälften som många passagerare som normalt. Fotad till en artikel som publicerades den 9.1.2021 i ÖN.
2. Alexander Lindholm är världsmästare i båtracingsklassen F4. Båten har gjorts i hallen hemma i Bökars liksom en del av propellertillverkningen. Pappa Jan-Erik Lindholm till höger. Fotad till en artikel som publicerades den 7.5.2021 i ÖN.
Ett gräsligt gammalt badkar för någon kan vara det bästa fyndet för en annan. Det fick Sini Koivisto erfara då hon råkade hitta sitt drömbadkar på en Facebooksida för saker som ska slängas. Fotad till en artikel som publicerades den 28.5.2021 i ÖN.
5. För 14 år sedan hittades 53 välbevarade skelett i närheten av kyrkan då den kyrkliga samfälligheten höll på att installera ett nytt sprinklersystem. Sedan dess har Borgåskeletten åkt på en riktig världsturné och varit delaktiga i otaliga forskningsprojekt. Det är en solig måndagsmorgon då skeletten återvänder till Borgå utan desto mera fanfarer. Fotad till en artikel som publicerades den 22.6.2021 i ÖN.
6. Hos paret Mikael och Camilla Sundbäck i Borgå skärgård föds kring 50 lamm varje påsk, också i år. I Finland måste man ha en relativt stor fårgård för att få det att gå runt ekonomiskt. Sundbäcks gård med ett 40-tal tackor räknas till de mindre. Fotad till en artikel som publicerades den 2.4.2021 i Hbl.
7. Öppningsdagen närmar sig för storsatsningen Runo Hotel Porvoo. Fotad till en artikel som publicerades den 23.4.2021 i ÖN.
8. Den tionde säsongen av den populära sångtävlingen The Voice of Finland kulminerade i en specialtävling där 24 av de bästa sångarna från tidigare säsonger möttes igen. Sarina Kettunen från Borgå var en av dem. Hon deltog för två år sedan och kom till semifinal där en mycket dåligt tajmad flunsa satte stopp för henne. Fotad till en artikel som publicerades den 24.8.2021 i ÖN.
9. Snökaos på Fredsgatan. Fotad till en artikel som publicerades den 15.1.2021 i ÖN.
10. Morsdag. Anna Juustovaara med barnen Saga och Hugo. Fotad till en artikel som publicerades den 7.5.2021 i ÖN.
11. Highlander cattle. Tre kalvar på Kallbäck Ranch i Sibbo. Fotad till en artikel som publicerades i ÖN:s sommarbilaga.
12. Kirsi Kaulanen i sin ateljé i Borgå. Fotad till en artikel som publicerades den 17.9.2021 i ÖN.
13. Lucia Lisa Rönnberg och tärnorna Elvira Illman och Matilda Klemets som tänder ljusen. På grund av coronapandemin valdes ingen lucia år 2020. Fotad till en artikel som publicerades den 11.12.2021 i ÖN.
14. Lovisakonstnären Teemu Silván fotograferad i havet vid Plagen i Lovisa. Silván var Lovisa gästateljés nästsista gästkonstnär. Fotad till en artikel som publicerades den 3.9.2021 i ÖN.
15. Lådcykelfamiljen Koski. Systrarna Erin och Sofia Koski trivs i lådan medan pappa Antti trampar på. Fotad till en artikel som publicerades den 22.10.2021 i ÖN.
16. Distansjobb under coronapandemin. Kärleken måste vårdas när viruset håller oss hemma. På bilden Helén Hägglund och Pontus Sjöström i Borgå. Fotad till en artikel som publicerades den 14.2.2021 i Hbl.
17. Kiala gård som en del i serien om 675-åriga Borgå. Albert Ehrnooth och Hannele Tenhovuori. Fotad till en artikel som publicerades den 23.4.2021 i ÖN
18. Strandliv i Kokon simgrop. Syskonen Isabella och Daniel Suonsivu samt kompisen Ivar Olsson på sin favoritstrand. Daniel får solkräm applicerat av pappa Markku Suonsivu. Fotad till en artikel som publicerades den 22.6.2021 i ÖN.
19. Överstens slott. Jan D. Oker-Blom och dottern Lilli visar upp sitt nyrenoverade hem i Lovisa. Fotad till en artikel som publicerades den 27.8.2021 i bostadsbilagan i ÖN, Hbl och VN.
20. Alicia Bärlund berättar om hur det är att jobba med sociala medier. Fotad till en artikel som publicerades den 15.10.2021 i ÖN.
21. Cale Andersson i Forsby lider av tinnitus. Fotad till en artikel som publicerades den 31.10.2021 i Hbl.
22. Familjen af Björksten är nyinflyttade i Borgå. Peter och Susanna af Björksten med yngsta dottern Ronja tio år. Fotad till en artikel som publicerades den 29.1.2021 i ÖN.
23. Borgå domkyrka belystes under ljusfestivalen. Fotad till en artikel som publicerades den 16.2.2021 i ÖN.
24. Sjöbevakarna fick oväntat julbesök av Torolf Kaunomäki och Petteri Mällinen som anlände till sjöbevakningsstationen med vattenskoter. Duon tackade för den hjälp de fått under båtsäsongen och överräckte en julgåva. Fotad till en artikel som publicerades den 24.12.2020 i ÖN.
ANDRA LÄSER