Lovisa: Kino Marilyn öppnar – Härös film på programmet

Max femtio biobesökare per föreställning. Vårens filmer tas ur burkarna igen.

VILL INTE. Nisse gör stora ansträngningar för att ordna en så minimal begravning som möjligt för sin hustru. Tills han inser att det inte bara är han som har rätt att ta farväl.

Biografen Kino Marilyn i Lovisa öppnar igen den första juni. Föreställningarna regleras av föreskrifterna från undervisnings- och kulturministeriet, Institutet för hälsa och välfärd (THL) och regionförvaltningsverket. Högst 50 biljetter per föreställning säljs, för säkra att kunderna får en trygg upplevelse. Biografen har bara varannan rad i bruk och det bör finnas minst tre tomma platser mellan varje biobesökare. Platserna är onumrerade, så man kan fritt välja sittplats så länge avståndet till grannen är tillräckligt långt.

På programmet från första början finns bland annat Klaus Härös dramakomedi Livet efter döden. Peik Stenberg gör huvudrollen som änklingen Nisse, som vill ordna en minimal begravning av sin hustru och stretar emot vännernas önskan att ta farväl.

För barn visas Disney-Pixarfilmen Framåt, dubbad till finska, om en magisk värld som tappat sin magi och ersatt den med maskiner och teknik. Filmen hade premiär i mars. Äventyrskomedin om den exentriska veterinären Dr Doolittle visas också från och med 1 juni, på originalspråk.

I samband med besöket uppmanar biografen kunderna att betala med kort och att röra endast de produkter de köper. Biografen fäster extra stor vikt vid städning och hygien, och det finns handdecinfektionsmedel för besökarna.

Den som har förkylningssymtom ska stanna hemma. THL rekommenderar också att de som tillhör riskgrupper fortsättningsvis undviker allmänna tillställningar.