Trafikolyckor pepprade veckoslutet – bland dem en krock i den ökända korsningen mellan Västra Mannerheimleden och Hornhattulavägen i Borgå

Flera trafikolyckor ägde rum i Borgå under söndagen, en av dem i korsningen mellan Västra Mannerheimleden och Hornhattulavägen. 

Hala vägar ställde till det i trafiken under söndagen.
Jon Nyqvistjon.nyqvist@ostnyland.fi
21.11.2022 07:41
Ibland måste det självklara upprepas: det är farligt att köra mot rött, speciellt när det är halt på vägarna. Men det är precis vad jourhavande brandförman Jari Laine tvingas göra när ÖN ringer upp honom på måndagsmorgonen.
– Vi larmades till ett antal trafikolyckor under söndagen. Lyckligtvis ledde ingen av olyckorna till några allvarligare personskador, säger Laine.
Strax före tiotiden på söndagseftermiddagen krockade två personbilar i den nu ökända korsningen mellan Västra Mannerheimleden och Hornhattulavägen.
– En av förarna körde mot rött. Man skulle tro att folk skulle ha lärt sig men tyvärr smällde det till i den korsningen igen. Den här gången var personskadorna lyckligtvis lindriga.
Räddningsverket tvingades skära loss den ena bilens dörr för att få ut passagerarna. Bilarna fick rejäla plåtskador och måste bogseras bort.
En annan olycka inträffade några timmar senare, kring tolvtiden, i Bjurböle. Ingen skadades när en personbil kanade av vägen, men fordonet måste bogseras.
På söndagseftermiddagen ägde ännu en ytterligare kollision rum i korsningen av Karlsborgsgatan och Krutkällaregatan i Borgå. Den ena bilens förare ignorerade varningstriangeln i korsningen och körde in i sidan av den andra bilen, men ingen skadades.
Strax efter klockan sju på söndagskvällen kanade en personbil av motorvägen i Gammelby i Lovisa.
– Bilen gjorde en piruett på gräset mellan motorvägens filer. En av våra enheter blev på plats för att ge skydd medan bärgningsbilen drog upp personbilen på vägen, säger Laine.