Sjukdomsanfall ledde till kollision på motorvägen i Sibbo

En motorvägsfil var stängd i ungefär en timme på måndagsmorgonen på grund av en trafikolycka. Veckoslutet pepprades också av olyckor, både på vägarna och i skidspåret.

Halkan orsakar problem i trafiken.
Jon Nyqvistjon.nyqvist@ostnyland.fi
23.01.2023 08:09
Olyckan var framme klockan 6.25 på måndagsmorgonen när en förare plötsligt stannade på omkörningsfilen i närheten av avtaget till Söderkulla i Sibbo.
– Orsaken till att föraren stannade var ett sjukdomsanfall. Flera andra bilar stannade för att hjälpa föraren men situationen ledde till en kollision. Lyckligtvis skadades ingen, men bilarna fick plåtskador, säger jourhavande brandförman Ralf Brygger.
Flera enheter från räddningsverket samt polisen var på plats för att reda ut olyckan. En av filerna var avstängd medan en bärgningsbil förde bort en av bilarna.
– Resten av fordonen kunde köras bort utan problem. Trafiken löper nu normalt igen, säger Brygger.

Flera olyckor under veckoslutet

På veckoslutet ryckte räddningsverket ut ett antal gånger. Det dåliga föret var den främsta orsaken till olyckorna.
En person skadades när två personbilar kolliderade i korsningen mellan Gördelmakaregatan och Sannäsgatan i Borgå. Den skadade bilisten fördes till sjukhus. Olyckan skedde på söndagseftermiddagen strax efter tolvtiden.
Lite senare på söndagseftermiddagen smällde det till i korsningen av Råstensvägen och Backvägen i Borgå när två bilar kolliderade. Lyckligtvis ledde olyckan endast till plåtskador.
Räddningsverket fick också besked om att en skidåkare skulle ha fallit och skadat sig i skidspåret Humla-Holken i Borgå. Skidåkaren hade lyckats ta sig till Humlastugan för att kalla på hjälp.

ANDRA LÄSER