VM-guld för Sibbokartläsare – Reeta Hämäläinen är den första kvinnliga kartläsaren som blivit världsmästare i WRC2

Kartläsaren Reeta Hämäläinen som representerar Borgånejdens sportbilister avslutar säsongen med VM-guld. I helgen knep föraren Emil Lindholm och Hämäläinen världsmästerskapet i WRC2-klassen i rally.

Kartläsaren Reeta Hämäläinen från Sibbo och föraren Emil Lindholm från Ingå är färska världsmästare i WRC2-klassen i rally. Den sista deltävlingen kördes i Japan i helgen.
16.11.2022 07:01
I årets sista VM-rally som kördes i Japan hade Emil Lindholm, 26, från Ingå ett utmärkt utgångsläge inför den avslutande dagen. Med kartläsaren Reeta Hämäläinen, 34, ledde han WRC2-klassen och skulle säkra VM-titeln med en plats bland de fem bästa. Lindholm och Hämäläinen i Toksport WRT:s Škoda Fabia körde i mål som klasstrea och guldet var deras.
Reeta Hämäläinen är den första kvinnliga kartläsare som blivit världsmästare i WRC2.
Det var nu fjärde gången ett finländskt ekipage vann WRC2-klassen i modern form. År 2011 gick segern till Juho Hänninen och Mikko Markkula, 2016 till Esapekka Lappi och Janne Ferm och 2019 var det Kalle Rovanperä som tillsammans med Jonne Halttunen som vann klassen. 
Lindholm och Hämäläinen var inte de enda finländska segrarna. Kalle Rovanperä och Jonne Halttunen vann WRC-klassen och är nu också världsmästare.