Elever får gå gratis på innebandymatch

Innebandyföreningen Porvoon salibandyseura, PSS, vill slå ett slag för grenen och locka med flera att spela innebandy. Därför bjuder föreningen nu elever i de sex lägsta klasserna på gratis inträde till ligamatchen på söndag. Det enda man behöver göra är att klä sig i något gult.

PSS:s damlag spelar ligamatch mot Classic från Tammerfors på söndagen. Gulklädda elever i de lägre klasserna får se matchen gratis.
Jannika Lindénjannika.linden@ostnyland.fi
07.02.2023 12:40
Sprida glädje, ge skolelever en möjlighet att bekanta sig med innebandy och i förlängningen locka flera att komma med i föreningens verksamhet. Porvoon salibandyseura PSS och F-ligadamerna bjuder nu alla skolelever i årskurserna 1-6 att följa med F-ligadamernas hemmamatch i Aurorahallen i Kokon på söndag.
– Vi vill presentera vår gren och visa hur roligt det är att spela innebandy. Därför bjuder vi in barn och unga till matchen, säger föreningens ordförande Jenna Perokorpi
Matchen börjar klockan 17 och PSS representationslag i damserien möter då Classic från Tammerfors. PSS:s färger är gult och svart och elever i årskurserna 1-6 kommer gratis in på matchen genom att klä sig i något gult. 
En ytterligare orsak till att PSS bjuder in eleverna är att föreningen gärna vill ha fler medlemmar.
– Medlemsantalet sjunker, speciellt på flicksidan. Då har vi ändå ett av Finlands bästa damlag i Borgå. PSS-damerna blev andra i serien i fjol och året innan tog vi mästerskapet. I damlaget spelar också flera spelare som också är med i landslaget, säger Perokorpi.
Hon uppmanar alla som vill att komma och prova på att spela innebandy.
– Det är roligt och lätt att börja spela innebandy. Det enda man behöver är klubba, skor och skyddsglasögon. Det gör att det inte är en dyr sport, säger hon.

ANDRA LÄSER