Lurens släppte biljetter till Sju Bröder – kända Lurensnamn på scenen

Nu har Lurens sommarteater släppt biljetterna till musikteatern Sju Bröder.

Årets uppsättning på Lurens är Sju Bröder.

Aleksis Kivis Sju Bröder är en historia om brödraskap och vänskap, men även om utanförskap och hur ungdomar på väg in i vuxenlivet ska formas enligt samhällets förväntningar – eller är det okej att bara vara den man är?

Så inleds beskrivningen för Lurens sommarteaters satsning för den här säsongen, och man tillägger att temat är lika aktuellt i dag som det var när Kivi skrev sin berättelse.

Lurens uppsättning av den klassiska berättelsen är ändå placerad i modern tid, där bröderna spelas av såväl män som kvinnor i varierande åldrar.

Kivis text och uttryckssätt bär som en röd tråd genom pjäsen, och man bygger vidare med musik och komik. Musiken består av kända pop- och rocklåtar som översatts till svenska.

"Detta är en klassiker i sin rätta bemärkelse – en historia som kan berättas om och om igen på olika sätt, men som ändå aldrig går ur tiden", skriver sommarteatern i ett pressmeddelande.

I rollerna som de sju bröderna ser vi många gamla Lurensbekantingar. Den äldsta brodern Juhani spelas till exempel av Joonas Vartiainen som gjorde en fin tolkning av den onda tigern Shere Khan i Djungelboken. Yngsta brodern Eero gestaltaså sin sida av Emilia Tenhunen som sina unga år till trots redan hunnit göra många fina rollprestationer på Lurensscenen, senast som borkasonen Birk i Ronja Rövardotter.

Petra Sundqvist, Katarina Nikkanen och Patricia Hirn är andra exempel på namn på scenen.

Sju Bröder, i regi av Oskar Silén, har premiär på Lurens sommarteater den 1 juli och uppförs 22 gånger fram till den 6 augusti. Mera info på www.sjubroder.fi och www.lurens.fi.

Biiljetter via Lippu.fi eller ÖNUF:s kansli (vardagar 10-16, 019-532 412).