Nya förhör med Riina Mäkinens sista kontakt

Den sista personen som såg Riina Mäkinen innan hon försvann ska förhöras av polisen igen. Mannen dömdes i tingsrätten för en rad brott i samband med nittonåringens försvinnande.

Riina Mäkinen har varit försvunnen sedan maj. Nu inleder polisen nya förhör med mannen i vars sällskap hon rörde sig.
Enligt MTV3, som först skrev om de kommande förhören, har tipsen som kommit till polisen inte lett någon vart. Några spår av nittonåriga Riina Mäkinen har man inte sett, trots flera sökoperationer i området.
Mäkinen försvann i närheten av ABC i Gammelby i maj, samtidigt som polisen fick rapporter om en brinnande bil och skottlossning.
Nu uppger förundersökningsledare Jussi Wahe att man igen förhör mannen som var i Mäkinens sällskap före hon försvann.
Mannen dömdes för en lång rad brott i juli i Östra Nylands tingsrätt, däribland inbrott, för att ha stulit en båt och en trailer och för att ha förvarat patroner i bilen som började brinna i samband med försvinnandet. De exploderande patronerna gav upphov till rapporter om skottlossning.
Riina Mäkinen rörde sig i mannens sällskap före hon försvann, men det är oklart om hon var med när inbrottet ägde rum. Enligt MTV3 har han i tidigare förhör uppgett att de hamnade i gräl och att hon började gå i samma riktning som de kommit från. Därefter har ingen sett till henne.
Enligt MTV3 har mannen en lång brottshistoria. Nu sitter han av straffet för de 26 brott som Östra Nylands tingsrätt dömde honom för i juli.