Resestenen digitaliseras – utmärkelsen ska uppgraderas

Utvecklingsbolaget Posintra har administrerat Östra Nylands Resesten redan i flera års tid. Nu är det dags för underhåll av den 10-åriga utmärkelsen inom resebranschen. Utmärkelsen kommer att uppgraderas hos det Borgåbaserade mjukvaruföretaget Hailer.

04.04.2019 06:55 UPPDATERAD 04.04.2019 10:10
Borgå stad och utvecklingsbolaget Posintra vill uppmuntra regionens reseföretag och aktörer inom resebranschen till utvecklingsarbete med moderna verktyg. Staden och utvecklingsbolaget har med mjukföretaget Hailer kommit överens om ett samarbete, genom vilket en digital plattform för samarbete inom resebranschen utvecklas.
– Vi vill erbjuda aktörerna inom resebranschen ett behändigt, inkluderande och modernt digitalt verktyg. En plattform som smidigt fungerar som en plats för samutveckling, där olika aktörer till exempel kan skapa gemensamma arbetsutrymmen. Vi vill på detta sätt digitalisera den under fjolåret utvecklade Borgås samarbetsbok för turism, säger Sari Myllynen från Borgå stad i ett pressmeddelande.
Digitaliseringen har accelererat och intensifierat människors och organisationers verksamhet och gemensamma utvecklingsarbete. Förändringen är kontinuerlig och ingen avmattning finns i sikte. Resetjänsterna produceras för kunder vars behov även de är i förändring och följer sin tid. Aktörerna inom resebranschen och produkterna måste följa denna utveckling.

ANDRA LÄSER