Folkfientlig cabaret på finlandssvenska

Finlandssvenska teatern kommer till Borgå på söndag med sin nyaste föreställning. Locker Room Talk är showen sprängfylld med lätt underhållning.

LOCKER ROOM TALK. Finlandssvenska teatern det vill säga fr.v. Kim Gustafsson, Marc Svahnström och Jonas Kippersund gör ett cabaret-präglat gästspel i Borgå på söndag.
Petra Lind
04.05.2017 13:07 UPPDATERAD 04.05.2017 13:33
Glitter, politik och cabaret på klassisk klangbotten. Finlandssvenska teaterns Locker Room Talk är en cabaretföreställning i Marlene Dietrichs anda som är fylld med politik, humor, sång – och kanske magi i regi av Philipp Stengele. Pjäsen är perfekt för den som tycker att det inte kan finnas för mycket lätt underhållning, för i den här kvällsshowen tar skådespelarna till det tunga artilleriet för att roa.
Locker Room Talk bygger på Henrik Ibsens klassiker En folkefiende, och den folkfientliga föreställningen bjuder publiken på stämningar à la Weimar-cabaretens glansdagar. Madame De La Menopaux sjunger så fönstren i teatersalongen – i det här fallet Å-salen på Borgå Folkakademi – vibrerar. I rollerna ses Marc Svahnström, Kim Gustafsson och Jonas Kippersund.
Finlandssvenska teatern grundades 2001 och satsar på projekt med samnordisk profil, såväl språkligt som tematiskt. Locker Room Talk är teaterns sjätte produktion. Pjäsen hade premiär i Norge i februari och har också visats på Åland.
Biljetterna till föreställningen på Borgå folkakademi kostar 22/15 euro och kan bokas i förköp på fist.biljetter@yahoo.com eller tfn 046–945 8663. Biljetter fås också vid ingången på Gymnasiegatan 2.
Borgå folkakademi, Å-salen, söndagen den 7 maj klockan 18.

ANDRA LÄSER