"Det var värt att åka till Vasa"

Vägen till och från Vasa kändes lång för Lypakillarna Henrik Illman, Johan Nylund, Patrik Meriaho och Janne Blomqvist, men efter att ha avslutat karnevalen med ett guld i 4 x 100 meter var alla överens: Det var värt att komma hit!

Siktade högt. Henrik Illman, Johan Nylund, Patrik Meriaho och Janne Blomqvist avslutade Stafettkarnevalen med guldmedaljer runt halsen.
Det var inte meningen att tävla sinsemellan, men vem vill inte vara bäst i Borgå? I gatustafetten kom Strömborgska skola i mål sekunden före Lyceiparkens skola, medan Lypaeleverna fick ge igen i grässtafetten på 18 x 100 meter.
Inför karnevalens allra sista start stod det därmed jämnt mellan högstadieskolorna.
– Före starten sade de att de nog vinner oss, men där fick de! säger Henrik Illman, Johan Nylund, Patrik Meriaho och Janne Blomqvist från Lyceiparkens skola efter att ha tagit guld i 4 x 100 meter.
– Nu står det 2 –1, vi är bäst i Borgå!
Killarna hade ändå inte väntat sig någon seger, men efter att ha kvalat in som andra bästa lag efter Petalax såg de medaljchanser.
– Vi ändrade lite på stegen från försöken och det lyckades. Tidigare sprang vi alltid lite på varandra, men nu gick allt perfekt.

Hur är det att springa i Vasa?

– Helt okej, det har ju varit en hel del väntande mellan starterna och så köar man överallt hela tiden. Men vi har mest hängt här tillsammans då vi inte köat, säger Johan Nylund.
Skolan bjöd på hotellövernattning vilket pojkarna glatt tackade för.
– Vi kunde bada bastu i går och ta det lugnt. Det var nog det som avgjorde att vi vann!

Hur ska ni fira?

– Vi ska dansa i bussen på väg hem! Och följa med hockeymatchen.
Strömborgska skolan kom på fjärde plats i stafetten medan Högstadiet i Petalax och Hagelstamska skolan blev tvåa och trea.
Även Lyceiparkens flickor klarade sig bra på 4 x 100 meter tidigare under dagen då Sandra Granroth, Cecilia Ek, Filippa Tallqvist och Sandra Liljendal tog silver i sin stafett.