Konsert till minnet av Leonard Cohen

Efter Leonard Cohens bortgång skapades ett samarbete mellan musiker i Finland och Irland. Det samarbetet fortsätter nu, med en konser på Grand i Borgå.

Konserten äger rum den 13 april.

Det är sju år sedan Leonard Cohen gick bort. Legenden uppträdde flere gånger i Finland, och de sista konserterna var fyllda till sista plats. För att hylla hans minne uppstod ett samarbete mellan Finland och Irland. Tillsammans med den irländska sångare Paddy McQuaile kommer LC Tribute Band som består av finlandssvenska musiker att åka ut på en mini-turné under påsken.

Kulturhuset Karelia hade två stycken slutsålda konserter innan pandemin bröt ut, med positiv respons Förutom musik av Cohen bjuder konferencieren Charlotta Barman på historiska tillbakablickar av artistens liv.

Musiken som framförs plockar från 1960-talet fram till hans Cohens album som kom ut 2019, tre år efter hans bortgång.

Paddy och bandet försöker inte låta som Leonard Cohen men de värnar ändå om de ursprungliga arrangemangen.

"Detta är det bästa tribute bandet till Leonard Cohen som han någonsin har hört. Målsättningen för Paddy och bandet är att nästa turné skall bi internationella scener, missa inte chansen nu, kom och upplev tidlös musik framförd av otroligt skickliga musiker", säger Dennis Barman, som är ett stort Leonard Cohen-fan och initiativtagare, i ett pressmeddelande inför konserten.

Evenemanget är på engelska.

Medverkande: Paddy McQualie från Irland (sång och gitarr), Lisa Theman (sång), Lotta Ahlbeck (violin), Felix Lönnqvist (piano), Kjell Ekholm (bas), William Barman (trummor), Charlotta Barman (konferencier), Kristoffer Dahlström (ljudtekniker).

Till minnet av Leonard Cohen, onsdag 13.4 klockan 18, Kulturhuset Grand i Borgå.