Luciakandidat nummer 7 - Ann-Mari Fransman

Valet av Östnylands lucia pågår för fullt och här på ostnyland.fi presenterar vi alla kandidaterna. Ann-Mari Fransman har kandidatnummer 7.

Luciakandidat Ann-Mari Fransman.
Oskar Skogbergoskar.skogberg@ostnyland.fi
23.11.2022 10:22 UPPDATERAD 23.11.2022 18:30

Rösta på Östnylands lucia

Luciaomröstningen pågår fram till onsdag den 30 november klockan 16.
Rösta per sms: Skicka meddelandet Ön 1 lucia, Ön 2 lucia, Ön 3 lucia, Ön 4 lucia, Ön 5 lucia, Ön 6 lucia eller Ön 7 lucia till numret 16155. Ett sms kostar 2 euro och debiteras direkt från telefonräkningen. Observera att endast en röst per telefonnummer registreras till omröstningen.
Delta med röstsedel: Från och med onsdag 23 november kan du rösta på din favoritkandidat på tidningen Östnylands redaktion, Lundagatan 8 i Borgå, på Luckan i Kulturhuset Grand, Biskopsgatan 28 i Borgå eller på Borgåbygdens ungdomsförbund, Tingsgårdsvägen 4 i Borgå.
Delta i luciainsamlingen: Bidrag till luciainsamlingen kan bifogas med röstsedeln. Bidrag kan också betalas in på konto Aktia FI7540 5010 5002 7068. Insamlingstillstånd RA/2019/912. Insamlingen pågår till den sista januari 2023.
Östnylands lucia är ett samarbete mellan tidningen Östnyland, Yle Östnyland, Borgåbygdens ungdomsförbund och Aktiastiftelsen.
Ann-Mari Fransman är 17 år, går i Sibbo gymnasium och bor i Andersböle i Borgå. Som barn var hon aktiv inom barnkören Diskanten och som äldre har hon också uppträtt på Ströhö i toner. Till familjen hör två föräldrar, fyra biologiska och två halvsyskon. Som vuxen vill hon bli företagare inom hotell- eller turismbranschen. Ann-Mari beskriver sig som social, positivt, snäll och omtänksam.

Varför vill du bli lucia?

– Det låter som ett roligt uppdrag att sprida julkänsla och lugn till andra människor. Ofta tänker man att lucia är blond men jag vill visa att hon också kan vara brunett.
Luciakandidaterna intervjuades även av Yle Östnyland. Här kan du höra intervjun med Ann-Mari Fransman.

ANDRA LÄSER