Javisst, BoGy-show levererar prima underhållning!

Proffsigt, snyggt och underhållande. BoGy show levererar igen en helgjuten föreställning som får publiken på gott humör.

FINALEXPLOSION. Lina Westerlund och Oscar Björkell avslutar årets BoGy-show med en energi som heter duga.
23.01.2020 14:27 UPPDATERAD 23.01.2020 14:41
Under knappa två timmar och sjutton framträdanden bjuds publiken på en show som sprakar av glädje och självsäkerhet, för att inte tala om den musikaliska begåvning som eleverna i Borgå Gymnasium ger bevis på. Bredden är imponerande, showen bjuder på popmusik, klassisk musik, opera och rock.
FÖRST UT. Amanda Eriksson, Felicia Grönqvist och Johanna Forsblom fick äran att inleda showen.
De fyra konferenciererna Emilia Schild, Stella Neva, Ronja Fast och Emilia Sjöroos sköter sin uppgift att lotsa publiken genom kvällens framträdanden med bravur, avslappnat och med humor.
Redan i det första numret imponerar gitarristen Alexander Cederberg med fina solon. Han och bandet kompar Amanda Eriksson, Felicia Grönqvist och Johanna Forsblom, som uppträder med låten Life is a highway av Rascal Flatts. Det är fullt ös från början, glad energi och flickorna drar sig inte för att ge sig ut i publiken. Att trion har färgkodat sina outfits i rött och svart är en detalj som får numret att se extra bra ut på scenen.
STARK RÖST. Ellen Rosqvists version av James Blunts Bonfire Heart imponerade, och framträdandet förstärktes av Elin Englunds och Josefin Eisentrauts stämsång.
Ellen Rosqvist gör en övertygande insats med James Blunts låt Bonfire Heart. Ellens fina röst och glada leende smälter publiken, och bakgrundskörens Elin Englund och Josefin Eisentraut bidrar till en lyckad helhet.
Emma Boberg på violin och Amos Nordman på piano stod för kvällens klassiska musikstycke, Novellette av Sibelius.
Efter en rad poplåtar är det dags att byta genre och stämning, när violinisten Emma Boberg och pianisten Amos Nordman framför Sibelius stycke Novellette. Osökt börjar man tänka på vilken betydelse Borgå musikinstitut har när det gäller att skola begåvade unga musiker i nejden, även om det för skribenten är osäkert om Emma och Amos har fått sin utbildning just där.
HYLLNING TILL VÄNSKAP. Anni Wahlström, Amanda Ekholm och Matilda Vistbacka samarbetade fint i Bruno Mars sång Count on me.
Matilda Klemets är ytterligare en sångare med stark och säker röst. Tillsammans med stämsångarna Anna Janhunen, Sofia Nordman och Elvira Illman gör Matilda en medryckande feelgood-version av Bruno Mars låt Runaway Baby.
Det krävs mod för att ta sig an en stor ballad av Adele, och det modet har Sabina Lönnberg. Låten Someone like you är svår men Sabina klarar alldeles utmärkt, och sjunger engagerat så att även lyssnaren berörs. Amos Nordman på piano, Katja Tuovinen på cello och Emma Boberg på violin bidrar till ett vackert och helgjutet framträdande.
MODIGT VAL. Sabina Lönnberg tog sig an Adeles låt Someone like you, och klarade det med bravur. Katja Tuovinens cello gav låten en fin nyans.
BoGy show är en trygg upplevelse – publiken kan slappna av och bara låta sig underhållas – men samtidigt bländar och överraskar varenda ett av kvällens sjutton framträdanden med ett stort mått av positiv energi. Detaljerna – ljud, ljus och effekter – skapar en helhet av showen som får publiken på verkligt gott humör.
Oscar Björkell och Lina Westerlund uppträder under kvällen med varsitt soloframträdande, och det är helt klart att de stortrivs på scenen framför en publik.
Oscar och Lina står också för finalen. Det bästa kommer, som sig bör, till sist. I avslutningsnumret Talk too much av Coin fullständigt exploderar Lina och Oscar. De kan sjunga, de har energi och utstrålning för att showen, innan den avslutas, lyfts till en ny nivå.

BoGy-show

I Borgå Gymnasium.
Torsdagen den 23.1.20 och fredagen den 24.1.20, båda kvällarna kl. 18.30.
Inträde 5 euro.

ANDRA LÄSER