Eleverna i Borgå och Sibbo slipper munskydden efter höstlovet

Den allmänna rekommendationen om användning av munskydd inom den grundläggande utbildningen och i gymnasierna i Borgå och Sibbo kommer att upphöra den 25 oktober.

Den allmänna rekommendationen om att använda munskydd i skolorna upphör i Borgå och Sibbo efter höstlovet.
ÖN
15.10.2021 17:49
– Om antalet smittor plötsligt börjar öka i en enskild läroanstalt eller skola kan det vara motiverat att rekommendera användning av munskydd tills läget blir lugnare, säger Borgå stads bildningsdirektör Sari Gustafsson i ett pressmeddelande.
Det är alltid tillåtet att skydda sig själv genom att använda munskydd. Gratis munskydd delas fortfarande ut i skolorna och i läroanstalterna.
– Det är bra att minnas att coronaviruset ännu finns bland oss. Och även om rekommendationen upphör rekommenderar vi starkt fortfarande att använda munskydd i skolor och läroanstalter i situationer där det finns mycket folk inomhus och svårt att hålla avstånd. Detta rekommenderas extra mycket om personen inte har fullt vaccinationsskydd. Genom att använda munskydd skyddar vi andra och oss själva, säger Borgå stads social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen.
Sibbo kommun har också beslutat att avstå från att rapportera om coronafall och exponeringar som konstaterats i läroanstalterna och daghemmen.
Härtill har kommunen informerat om en hel undervisningsgrupp eller barngrupp eller ett ännu större antal personer har försatts i karantän.
I fortsättningen informerar kommunen endast de berörda parterna om smittfall i läroanstalterna och daghemmen.

ANDRA LÄSER