Maxantal deltagare i halltävling

Föreningen Borgå Ryttares andra tävling i banhoppning för säsongen fick många ekipage att komma och prova formen inför den egentliga tävlingssäsongen.

FELFRI. Finnhästvalacken Leevi Lennokas och Helmi Luoto deltog i den första klassen och klarade banan felfritt och utan tidsfel.
Jannika Lindén
28.03.2018 11:17
Ett åttiotal ekipage tog mått på varandra i Borgå Ridstalls manege i Kokon då Borgå Ryttare ordnade tävling i banhoppning på nivå 1.
– Det är fint att se att våra tävlingar är så här populära och att det kom deltagare till Borgå trots att det var andra tävlingar samtidigt. Åttio ekipage är så mycket vi kan ta med eftersom uppvärmningen sker på tävlingsarenan i grupper, och det gör att tävlingen drar ut på tiden, säger Anneli Paakkola som fungerade som banmästare.
Meningen med vårens halltävlingar är att träna inför utesäsongen, och föreningen har gått in för en bedömning som främjar eftertänksam ridning i de lägre klasserna. Klasserna med en hinderhöjd på 60 cm, 70 cm och 80 cm bedömdes enligt att alla ekipage som klarade banan utan felpoäng inom maximitiden är segrare. Det gäller ändå att rida noggranna vägar så inte tiden överskreds.
I de fyra högre klasserna, med hinderhöjder på 90 cm, 100 cm, 110 cm och 115 cm, avgjordes placeringen utifrån både felpoäng och tid. På 90 centimeter var Georg Haddas och ponnyn Reliikvia från Lovisa ryttare snabbast och på andra plats kom Mia Helin och Alegro från Borgå Mustang. Snabbast i klassen på 100 centimeter var Kreeta Ollila och Copper's Prince Caspian från Askolan Ratsastajat.
110 centimetersklassen vanns av Hanna-Greta Kuivisto och Accourir. Kuivisto representerar arrangörsföreningen Borgå Ryttare. I den högsta klassen på 115 centimeter vann Juho Lähteenmaa och Rumba III från Eriksnäs ryttare.