Magisk stämning på Stafettkarnevalen även om Strömborgska skolans lag inte klev upp på prispallen

För Strömborgska skolans deltagare i Stafettkarnevalen var bussen på lördagsmorgonen fylld av både nervositet och iver. I det soliga vädret skulle idrottsfesten garanterat bli en dag fylld av spänning, glädje och gemenskap.

Strömborgska skolans Oliver Sveholm (till vänster), Anton Pääkkönen, Dennis Edsvik och Viktor Lohmann löpte som lag 2.
21.05.2023 15:46 UPPDATERAD 22.05.2023 11:13
– Jag ser fram emot att få springa, säger Oliver Sveholm i Ströhös lag 2 inför tävlingarna.
 I det här skedet tror han starkt på framgång, och med en självsäker glimt i ögat säger han sig vara beredd för tävlingsdagen. Sveholm har tränat hårt inför Stafettkarnevalen.
Också Anton Pääkkönen från samma lag har enbart positiva förväntningar inför tävlingsdagen. Trots tidig start från Borgå är alla fokuserade, och i gänget i bussen fanns inte den minsta negativitet.
Väl framme vid Olympiastadion vajade flaggorna högtidligt, och hejarop fyllde luften. Stämningen vid stadion var hög med många duktiga hejarklackar från olika skolor runt Svenskfinland.

Adrenalinpumpande upplevelse

Då värmen började sjunka den här soliga lördagsmorgonen var det dags för högstadiepojkarnas 4 x 100 meter. Det började med att Ströhös lag 1 kammade hem en fin fjärdeplats i heat 2, men tyvärr var det inte tillräckligt för att ta sig vidare. Lagets resultat var ändå en fin prestation.
Sedan var det dags för lag 2 att tävla i följande heat. Klockan var 8.36 då Viktor Lohmann startade från bana 7. Efter några stiliga och lyckade växlingar tog pojkarna hem en femte plats i heatet.
– Laget fungerade bra och jag är nöjd med växlingarna, säger lagets ankare Pääkkönen efteråt. 
Han berömmer speciellt Lohmann för ett mycket bra jobb i starten.
– Det är vad det är, alltid kan man inte vinna, säger Dennis Edsvik
Trots resultatet var han nöjd och stolt över sitt lag.
Albert Isaksson startade för lag 1 i högstadiepojkarnas 4 x 100 meter.
Tyvärr gick inget av Strömborgska skolans lag vidare till final. Trots att det inte gick så bra som man hoppats på var dagens upplevelser positiva och alla fick med sig eviga minnen från Stafettkarnevalen.

Ledig tid efter tävlingen

Eftersom pojkarna redan gjort sitt i stafetten, fick de ledigt resten av dagen. De spenderade tiden med att umgås med varandra, åka runt i Helsingfors, besöka Idrottsmuseet och mycket annat.
För Dennis Edsvik fortsatte ändå dagen med gatustafetten. Inte heller där blev resultatet det förväntade,  trots gott stöd av sitt lag då han löpte sin sträcka.
Bussresan hem var mycket tyst, alla var trötta. Ingen var sur, utan deltagarna upplevde att de hade haft en trevlig och fin dag med varandra på Stafettkarnevalen.
Ingen hejarklack var med i år från skolan, men många fantastiska hejarklackar från många olika skolor var på plats. Ljudnivån var hög med många kreativa hejaramsor och fina kostymer. Tegengrenskolan från Vörå, Vasa övningsskola och Närpes högstadieskola vann i sina klasser.

Resultat i 4 x 100 m, pojkar, grundskolor årskurserna 7 - 9: 9) Kungsvägens skola 1 48,69, 33) Strömborgska skola 1 51,08, 52) Strömborgska skola 2 54,06

ANDRA LÄSER