På samma smala väg som barnen går till skolan kör lastbilar skytteltrafik

Oron över trafiksäkerheten längs med Spjutsundsvägen är inte ny, men efter olyckan förra veckan kontaktade Boxby skolas rektor kommunens ledning. Fyra dagars väntan på svar kändes nonchalant.

I den här korsningen vid Boxby skola blev en bil påkörd av en lastbil förra veckan, och helst vill man att den tunga trafiken upphör här. Från vänster Martin Nikiforow, Väinö Keurulainen, Marika Ståhl-Railila, Morgan Karlsson och Anna-Karin Brunberg.
Helen Kurrihelen.kurri@ostnyland.fi
20.03.2023 11:01 UPPDATERAD 20.03.2023 12:47
Under den korta stund på fredagen som ÖN intervjuar vuxna och barn i Boxby skola om trafiksäkerheten på Spjutsundsvägen i Sibbo kör åtminstone två lastbilar med släp förbi i ganska hög fart. 
Marika Ståhl–Railila, som har barn i Boxby skola och är styrelsemedlem i Hem och skolaföreningen, berättar att antalet transporter lastade med jord– och fyllnadsmaterial med slutdestinationen Nevas är många varje vardag, väldigt många.
Efter en olycka i måndags (13.3.23) då en lärare på väg till skolan måste stanna i korsningen där vägen leder upp till skolan, och hon blev påkörd bakifrån av en lastbil, fick rektor Anna-Karin Brunberg nog. Den här gången blev ingen person blev skadad i olyckan, medan bilen kvaddades. Polisen kom till platsen, och till dem sa lastbilens förare att han bländades av solen och inte såg att bilen hade stannat.

ANDRA LÄSER