NTM-centralen varnar för översvämmande vägavsnitt

Snösmältningen och regnet har lett till översvämmade vägar på flera håll i Nyland. Vägmärken som varnar för vatten på vägen förs ut i takt med att nya platser dyker upp.

Översvämningar på vägarna kan leda till farliga situationer, varnar NTM-centralen och polisen.
ÖN
24.02.2022 15:12
NTM-centralen i Nyland har under förra veckan och den här veckan fått in många anmälningar om översvämningsvatten på körfälten.
Förra veckan varnade även polisen om de stora vattenpölarna som bildats på motorvägarna, då hela omkörningsfilen på motorvägen i värsta fall var under vatten. Sådana vattenpölar ökar risken för vattenplaning, och polisen uppmanar bilisterna att sänka hastigheten och hålla säkerhetsavstånden samt hålla körljusen på.
Situationen väntas ser inte ut att bli bättre den här veckan, eftersom väderprognosen lovar mer regn.
Översvämningsvatten tillsammans med beläggningsskador är en besvärlig kombination. Ett hål i vägen som uppkommit under dagen kan bli oupptäckt under översvämningsvattnet. Att sänka på hastigheten är det enda sättet att förebygga olyckor, varnar NTM-centralen.
Underhållet hinner ofta endast till de mest kritiska ställena. Variationer i vädret orsakar ytterligare olägenheter: När vädret blir kallare bildas så kallad svallis snabbare på översvämmade ställen.