På sommaren klarnar det vem som blir välfärdsområdesdirektör

Fem sökande kom till andra intervjuomgången när Östra Nylands välfärdsområde söker en välfärdsområdesdirektör.

Ordförande för områdesfullmäktige Heikki Vestman och ordförande för områdesstyrelsen Mikaela Nylander har valt ut fem kandidater.
Det kom in sju ansökningar till tjänsten innan ansökningstiden gick ut den 10 maj. Efter den första intervjuomgången valde ordförande för områdesfullmäktige Heikki Vestman och ordförande för områdesstyrelsen Mikaela Nylander ut följande sökande:
Eeva Halme, projektledare vid Pirkanmaanliitto, Vertti Kiukas, generalsekreterare på SOSTE, Max Lönnqvist, förvaltningsdirektör på Åbo stad, Pia Nurme, verkställande direktör på företaget Wallaton och Ann-Sofie Silvennoinen, tf. välfärdområdesdirektör, Östra Nylands välfärdsområde.
– Valet av välfärdsområdesdirektören är ett beslut som områdesfullmäktige tar, och det är ett av våra viktigaste kommande beslut, säger ordföranden för områdesfullmäktige Heikki Vestman i ett pressmeddelande.
Sökandena kommer att intervjuas av områdesstyrelsen den 2 juni och efter det av fullmäktigegrupperna i områdesfullmäktige.
Områdesstyrelsen beslutar senast den 16 juni vem av sökandena som föreslås bli välfärdsområdesdirektör.
– Det är viktigt att vi har goda kandidater att välja mellan. Fem starka kandidater med lång erfarenhet och mångsidig kunskap kommer nu att intervjuas av styrelsen. Vi söker nu en förändringsledare som tillsammans med personal och politiker tryggar en god service åt östnylänningarna, säger Mikaela Nylander i pressmeddelandet.
ANDRA LÄSER