Självkänslan är influencerns viktigaste redskap

Sibbobördiga Victoria Tuuloskorpi har över 20 000 följare på Instagram. Hur ser då livet som Instagram-kändis ut, och vad krävs för att bli en så kallad influencer?

INSPIRERAR. Victoria Tuuloskorpi vill inspirera sina följare, och samarbetar med bland annat några klädföretag.
01.09.2019 10:20
– Det var ingenting som bara hände, utan det ligger hårt arbete bakom allting, säger Victoria Tuuloskorpi som när vi träffar henne precis passerat tjugotusen följare på sitt Instagramkonto Vikitu. Jag ber Victoria Tuuloskorpi att beskriva sitt Instagramkonto med några enkla ord. Hon funderar en stund innan hon svarar.
– Jag ser mig inte som någon stor instagrammare ännu, men de företag jag arbetat med är främst klädföretag, så kanske man skulle kunna säga att jag är lite fokuserad på mode. Men egentligen är det själva fotograferandet jag är mest intresserad av.
Begreppet influencer, det vill säga inspiratör på sociala medier, är ett begrepp som blivit populärt de senaste åren. Personer med inspirerande Instagramkonton får många anhängare, följare. Detta drar exempelvis klädföretag nytta av när de, genom de populära och stilsäkra influencer-personerna, kan marknadsföra sina produkter till en köpstark kundkrets.

ANDRA LÄSER