Konsert om kvinnoöden stöder Alvahuset

Tisdagen den 24 maj hålls en välgörenhetskonsert till förmån för Alvahuset i Borgå. Utom musik bjuds publiken också på ett minidrama kring kända och mindre kända Borgåkvinnor genom tiderna.

Alva Forsius står staty vid Vandrarhemmet i Borgå.
03.05.2022 13:42
Alvakören och föreningen Alva Forsius minne arrangerar tillsammans en konsert i Kulturhuset Grands aula tisdagen den 24 maj klockan 18.30.
Kören leds av Nina Fogelberg som också står för den musikaliska planeringen.
Alvakören och kompgruppen Duo Istanbul illustrerar i sin musik olika kvinnoöden, med sånger som berättar om längtan, lust, tröst, glädje, svek, försoning och kärlek. Som starkt undertema finns havet som brusar som kvinnornas öden och längtan.
Borgå Turistguider står för ett minidrama som berättar historierna om några kvinnor med Borgåanknytning. Ofta har de här kvinnorna bara nämnts vid sidan av sina mycket mer kända makar eller så är de helt bortglömda. Men deras gärningar förtjänar att minnas och hyllas. Hit hör bland annat Alva Forsius.
De insamlade medlen går till Alvahuset i Borgå.
I Alvahuset bor ungdomar mellan 13 och 21 år som inte kan bo kvar hemma på grund av egna eller familjens problem. Alvahuset erbjuder också barnfamiljer i Borgå olika slag av familjerehabiliteringstjänster.

ANDRA LÄSER