VBO bygger ny kallstation i Näse

Den gamla ABC-macken i Näse fortsätter en tid, åtminstone tills den nya kallstationen vid S-Market står färdig.

Byggarbetena på den nya kallstationen inleds nästa vecka.
ÖN
22.10.2021 07:22 UPPDATERAD 22.10.2021 07:29
Handelslaget Varuboden-Osla börjar bygga en ny ABC-automatstation på S-market Näses parkeringsplats under sista veckan i oktober.
Bolaget meddelar om saken i ett pressmeddelande. Där framkommer det att automatstationen har sex tankningspunkter, där man förutom bensin kan talka såväl Smart Diesel som förnybar Nero Diesel.
– Vi är jätteglada över att vi nu har fått tillstånd att bygga en ny automatstation i anslutning till S-market. Vårt mål är att öppna stationen i början av nästa år, säger branschdirektör Mikko Ala-Huikku i pressmeddelandet.
På gamla ABC Deli Näse fortsätter bränsleförsäljningen tills vidare. Bränsleförsäljningen upphör senast när den nya automatstationen står klar. Varuboden-Osla utreder ännu möjligheten att fortsätta med biltvättverksamheten i den gamla fastigheten.
Vid S-market Näse byggs också en ny laddstation för elbilar. Den öppnas i början av nästa år.
– I S-market Näse finns redan möjlighet att ladda elbilar. Laddningspunkten används allt mer och vi vill svara mot den ökande efterfrågan. Vid den nya laddstationen kommer det att vara möjligt att ladda upp till åtta bilar åt gången, eftersom stationen får fyra basladdningspunkter och fyra effektivare laddningspunkter, säger Ala-Huikku.